till startsidan     

Kurs lärare vid Försvarsmaktens Tekniska Skola (2007-03-19)

Steyr Motors Sverige tillsammans med Lidingö Marine AB höll under vecka 11 en kurs för lärare vid FMTS i Halmstad. Kursen omfattade underhåll och reparation av Steyr-motorn dels i Hägglunds bandvagn BV206S och dels i den nya Galten. Båda motorerna är 6-cylindriga av olika versioner. Målsättningen var att utbilda de som senare kommer att utbilda armens underhållsförband.

Inom Försvarsmakten förekommer nu ett ökande antal Steyr-motorer i olika fordon och båtar. Steyr Motors Sverige har ansvaret för teknisk utbildning och reservdelsförsörjning till dessa motorer och Lidingö Marine AB är auktoriserad serviceverkstad.

Motorkurs hos Hägglunds (2006-04-24)

Under vecka 15 höll Steyr Motors Sverige tillsammans med Lidingö Marin AB två uppskattade motorkurser för Hägglunds personal .

Företaget är en av de största kunderna till Steyr Motors GmbH och tillverkar bandgående fordon bl.a. för det svenska försvaret. Bandvagnen 206S som är utrustade med en 6-cylindrig Steyr på 181 hk är en av företagets storsäljare. Det är samma motor som används i de nya "Galten" som presenteras i en artikel nedan.

Samarbetet mellan Steyr Motors Sverige och Hägglunds kommer att fortsätta.

 Åter till startsidan 

rev jul -07